Untul de shea, bun la orice

In cosmetica, untul de shea este catalogat ca fiind unul dintre cele mai folostie produse. Si cand spunem cosmetic ne referim chiar la tot ce tine de aceasta, adica piele, scalp si par. Datorita proprietatilor pe care untul de shea le detine, acesta sta la baza multor produse de ingrijire.

Unt de sea provenienta

unt-de-sheaUntul de shea mai este cunoscut si sub denumirea de unt de karite si este facut din fructul arborelui cu acelasi nume. Culoarea untului de shea este alba, iar uneori galben-aurie. Acesta confera pielii elasticitate si hidratare cu ajutorul acizilor grasi ce ii prezinta in compozitia sa. Mai mult, untul de shea contine acid oleic, acid stearic, acid palmitic si acid linoleic, care au rolul de a proteja pielea de factorii externi ce pot duce la deteriorarea acesteia, si nu in ultimul rand grabesc procesul de vindecare al pielii.

Atunci cand doriti sa folositi unt de shea nu trebuie sa va ganditi ca poate acesta nu e bun pentru tipul dumneavoastra de piele, caci el este recomandat pentru orice tip de piele, fie ea chiar si genul acela de piele sensibila, care se inroseste foarte repede. Tot folosit pentru piele, untul de shea are rolul de a o proteja pe aceasta de razele soarelui, dar si de temperaturile scazute. Nutrientii prezenti in compozitia untului de shea dau pielii o stralucire intensa. Si in cazul cand pielea prezinta rani, fie ele si deschise, dar si arsuri sau eczeme, toate acestea pot fi vindicate cu ajutorul untului de shea. La fel si in cazul cand se doreste o piele mai tanara, aceasta poate fi obtinuta cu unt de shea. Atunci cand pielea este unsa cu unt de shea trebuie stiut si ca porii nu vor fi astupati, iar pielea va fi lasata sa respire in voie.

Bun pentru par

In cazul in care untul de shea este folosit pentru par, este bine de stiut ca acesta are rolul de a-i oferi parului un aspect moale si matasos, dar si de a stimula cresterea acestuia. Sa nu credeti ca daca untul de shea este bogat in acizi grasi, dupa ce va fi aplicat pe par acesta il va ingrasa, caci nu este deloc asa, untul de shea nu are rolul de a ingrasa parul. Aplicat pe par in orice conditii meteorologice, fie vant, soare sau temperature scazute, untul de shea il va proteja pe acesta .

In concluzie, putem spune despre acest unt de shea ca are o multime de proprietati, fiind bun atat pentru piele cat si pentru par, lucru care nu trebuie sa va puna deloc la indoiala increderea in acesta si sa il folositi cu maxima siguranta, caci cu siguranta acesta va va da un aspect foarte placut si va va oferi energia de care aveti nevoie in fiecare zi.