La ce foloseste casa de marcat
- februarie 7, 2018
- 0
Casa de marcat este un instrument electric folosit pentru a calcula si inregistra tranzactiile financiare, dotat si cu un sertar special pentru depozitarea banilor. Aceasta masina tipareste automat bonurile fiscale dupa fiecare vanzare, inregistrandu-le in dublu exemplar: unul pentru client si altul pentru comerciant. Aceasta este eficienta in orice afacere, nu doar pentru este obligatorie din punct de vedere legal, dar si pentru ca ajuta la indeplinirea rapida a procedurilor specifice procesului de vanzare si securizeaza numerarul, sertarul in care sunt depozitati banii fiind incuiat sau blocat dupa fiecare tranzactie. Exista pe piata tot felul de modele si marci de case demarcat, insa au de obicei cam aceleasi proprietati si functii.
Casa de marcat este o unealta esentiala si obligatorie in afaceri fiind privita de unii chiar ca o transformare a erei industriale prin mecanizare. Casa de marcat inregistreaza suma la fiecare vanzare, furnizaeaza dovada platii catre client si patreaza un jurnal zilnic al tuturor tranzactiilor. Casele de marcat din zilele noastre sunt de cele mai multe ori automate si au tot felul de functii care ajuta in buna organizare a magazinelor si restaurantelor. O casa de marcat mai scumpa si mai complexa poate fi folosita in efectuarea inventariilor si efectuarea comenzilor pentru aprovizionare prin alte calculatoare. Poate clasifica produsele vandute pe departamente sau clase, usurand astfel munca managerilor si salvand multa hartie. Acest tip de casa de marcat este folosit mai ales de catre marile lanturi de vanzare cu amanuntul sau restaurante si este inregistrata cate una la fiecare punct de vanzare – terminal POS.
Casele de marcat convemtionale folosite de unitatile mai mici sunt formate in general dintr-o singura piesa cu un sertar pentru bani incorporat, imprimanta si ecran. Acestea sunt cu precadere produse in Asia, desi designul apartine diferitilor distribuitori din tarile in care sunt folosite.
Materialele folosite la confectionarea caselor de marcat sunt similare celor folosite produselor electronice, la fel ca si procesul de productie, de altfel. Casele de marcat difera de alte bunuri de larg consum, insa, prin importanta procesului de proiectare.
Cele mai multe progrese in tehnologia casei de marcat provin de la aparitia POS-urilor in industrie, cand utilizatorii de mari dimensiuni, cum ar fi marile lanturi de comercianti cu amanuntul au inceput sa profite prin aducerea de software si hardware sofisticat. Comunicarea dintre casele de marcat, considerata acum putin timp o functie avansata, este acum optiune standard chiar si pentru masinile de nivel mediu. Soft-urile pentru casele de marcat sunt in continua evolutie pentru a raspunde presiunilor din partea pietei si a cerintelor in ce in ce mai mari ale clientilor.