Moş-Nicolae

Nerăbdarea, frământarea, insomnia, încercarea de a mai sta treaz deşi a trecut demult ora de somn, bucuria, emoția, le ştiţi? Sunt sentimente magice şi bune pe care ni le dorim la nesfârşit! Le descoperim încă de mici copii şi încercăm să le păstrăm vii mereu. Le regăsim în perioada sărbătorilor, an de an, iar certitudinea aceasta nu ştirbeşte deloc din farmecul surprizei.

De la 7 dimineața, frichi, frichi în dreapta mea, Sofia, frichi, frichi în stânga mea, Radu. Dreapta murea de nerăbdare, stânga din obişnuință. La 7:30 am zis să fac o bucurie dreptei şi să o îndemn prin zâmbet să părăsească patul. Stânga se liniştise şi tiptil am luat-o şi eu pe urmele dreptei.

Am găsit-o în fața ghetelor pline, privind, dar nu se atinsese de nimic de un minut. De ce?

„Vreau să vedeți toți cât de pline sunt!”, mi-a explicat ea.

Am înțeles-o! Aşeptarea luase sfârşit, magia se pierdea cu fiecare pas făcut spre ghete. De acum sentimentul acesta va fi abia la anu’. Pare mult.

La masă, după ce scotocise tot, se bucurase, ne spusese cum sperase să-l audă, să vadă lumina aprinsă în hol, vine întrebarea:

–  Mami, dar Moşul chiar există?

Oh, începem deja!!

– Da, în fiecare dintre noi!

– Cum poate pune el totul în ghete la toți? De unde le cumpără?

– Are ajutoare la toate magazinele din lume!

– Wow!! Aş vrea şi eu să fiu ajutorul lui!

– Toți suntem la un moment dat!

– Deci o să-l văd??

– Da, în inima ta l-ai văzut deja!

A rămas pe gânduri. Valul de întrebări s-a oprit momentan. Ştiu că vine o vreme când magia aceasta va fi mai puțin magică, însă mi-aş dori să creadă pentru ea că o poate învia ori de câte ori doreşte în inima ei, oferind şi primind!

La grădiniță am auzit-o spunând:

– A venit Moşul cu mai mult decât speram şi doream!

Toate spuse pe un ton de om mare care a văzut multee. Cu adevărat însă, Moşul acesta a lăsat puțin din toate.

Pentru mine el lasă, de ani întregi, praf magic să trecem prin viață mai uşor, să ne bucurăm unii de alții, să ne facem zilele frumoase chiar şi când nu prea sunt. Nu numai mie! Tuturor! E magie sau e o percepție optimistă pe care vă îndemn să vi-o însuşiți.

Moşule, ce te rog eu sper că e simplu, să ne găseşti în fiecare an pe cât de mici e nevoie ca să credem în magia asta vindecătoare!

V-a pus şi vouă praf magic?