Afaris, Umbre pe Aora – Tudor George Ciubotaru
- noiembrie 10, 2021
- 0
Când am primit invitația de a intra în lumea #afaris recunosc că nu știam la ce să mă aștept. Prima carte a autorului Tudor George Ciubotaru, Afaris, Umbre pe Aora este primul meu S.F citit, scris de un autor român.
Povestea are loc pe planeta Aora, undeva în viitor, unde civilizația de aorieni, condusă de Saraf, se remarcă prin puteri psihice deosebite îmbinate cu o forță fizică ieșită din comun.
Aora este un mic paradis, unde nu există ură, sau crime, iar membrii societății se folosesc de energie atât pentru a comunica telepatic, dar și pentru crea cu puterea minții diverse lucruri. Cumva puterile psihice ale aorienilor m-au dus cu gândul la filmul Avatar, unde pe acea planetă Pandora, exista o energie ce îi ajuta pe locuitorii ei.
Cam așa se întâmplă și în Aora, energia este pretutindeni și cu puterea minții, universul tău pare nelimitat. Puțurile energetice care se găsesc peste tot în Aora îi ajută pe locuitorii ei să se încarce cu energie.
În Aora, trăiesc și nimfe, păsări-uriașe de zece ori mai mari decât un Aorian, cu 4 membre, 2 perechi de aripi, iar corpul acoperit de pene, care conviețuiesc în liniște alături de Aorieni.
Aorieni se remarcă prin fizicul lor: părul alb, ochii albastru intens, ei puteau schimba mediul înconjurător (de exemplu pot crea flori, copaci cu ajutorul minții), puteau comunica telepatic cu orice ființă, puteau alerga mult mai repede decât orice animal, abilitățile lor fiind îngrădite doar de imaginație sau lipsa de antrenament.
În centrul poveștii este Afaris, fiul cel mic al lui Saraf, puțin rebel și imatur, dar care ghidat de tatăl său, reușeste să capete abilități ieșite din comun. Prietenii săi, Ulmaf și Debiana îi sunt alături în toate aventurile.
Liniștea orașului Saraf-Menom, în care trăiește Saraf și Afaris este tulburată de găsirea trupului unei nimfe care pare a fi omorâtă de altcineva. Cum crimele sunt interzise pe Aora, se naște întrebarea cine a făcut acest lucru.
În apropierea locului în care a fost găsită nimfa, este descoperit un puț energetic cu o energie malefică, ce pare să începe să perturbe liniștea de pe Aora. Nimeni nu știe de unde vine acest puț, însă viziunile macabre ale lui Saraf, precum și găsirea nimfei moarte, îi pun în gardă pe locuitorii din Saraf.
Astfel, Saraf, liderul lor începe să își antreneze fiul, dar și locuitorii orașului, pentru ca aceștia să fie pregătiți în eventualitatea unui război. Afaris se remarcă dintre toți aorienii, deoarece într-un timp scurt, capătă puteri deosebite: poate crea cu puterea minții obiecte, păsări, ba chiar se poate dubla, îți crează scuturi mentale în jurul corpului.
Războiul pare iminent, mai ales că fiul lui Saraf, Lint pare afectat de acel puț energetic, însă inamicul pare undeva ascuns în umbre. La început, nimfele nu sunt alături de Aorieni, însă înțeleg că doar împreună pot lupta cu forța malefică ce îi amenință.
Nu vă spun finalul, vă las să descoperiți povestea fantastică pe care autorul ne-o propune, vă spun doar atât că nimic nu e ceea ce pare. Recunosc că mi-a plăcut și aștept cu interes și celelalte volume. De fiecare dată când citesc o carte, îmi imaginez cum ar fi ca povestea să fie ecranizată, și cred că Afaris ar putea deveni un film S.F de excepție.
Mi-a plăcut ideea autorului legată de energie și că însăși planeta Aora e o energie vie, căci am mai citit cărți pe această temă și chiar cred că în noi e energie, doar că nu știm încă să o folosim. Chiar mi-ar plăcea să pot și eu comunica telepatic așa cum o fac Aorienii, să trăiesc într-o societate în care nu există crime sau ură, și mai ales să învăț să îmi folosesc energia și mintea pentru a fi în concordanță cu natura și tot ceea ce e bun în univers.
Cred că autorul chiar a surprins o poveste ce va captiva imaginația și interesul multor cititori, și ne va face să visăm cu ochii deschiși la Aora, planeta pe care cu ajutorul minții și a energiei poți fi ceea ce îți dorești.
Afaris, umbre pe Aora este o carte ușor de citit, care te ține în suspans, fără să bănuiești câtuși de puțin ce va urma.
Lansarea cărții va fi:
-In Bucuresti pe 7 iunie, ora 18:30 la libraria Humanitas Kretzulescu.
-In Brasov pe 30 mai, ora 17:30 la libraria St.O.Iosif Libris.
Despre autorul cărții, Tudor George Ciubotaru vă spun că este un scriitor tânăr, absolvent al Universității Titu Maiorescu din București. Este pasionat de cărți S.F încă din copilărie, dar și de scris. Prima carte a scris-o pe când avea 16 ani. Afaris, umbre pe Aora este prima sa carte publicată, dintr-o serie de 10 cărți, așa că povestea lui Afaris, va urma.