Concediul-fără-copii

Sunt de părere că în viață trebuie să fie un echilibru în toate, de aceea și în materie de concedii și vacanțe, e musai ca și părinții să aibă un concediu doar al lor.

Să fim serioși, concediul cu cei mici, e relaxare pentru ei, nu și pentru părinți, de aceea din când în când ai nevoie de o gură de aer curat în relația de cuplu. Nu, o spun doar eu, dar și psihologii recomandă pentru binele cuplului, concedii în doi, fără cei mici

. Nu spun că cei mici să fie uitați, dar un concediu cu toată familia, și unul în doi ar fi ideal. Poate par fantasmagorii, și mulți o să ziceți că nu puteți să stați fără copii, dar cred că e foarte important și sănătos pentru cuplu, să petreceți timp în doi.

CE BENEFICII ARE CONCEDIUL ÎN DOI FĂRĂ COPII?

  • petreceți timp în doi. De cât timp nu ați mai stat de vorbă, nu ați mai savurat o cafea sau nu v-ați mai plimbat liniștiți? Nu sună a egoism, căci monotonia poate deveni cel mai mare dușman al unui cuplu.
  • relaxare totală– de cât timp nu ai mai lenevit în pat, sau nu te-ai mai trezit fără grija lucrurilor casnice, a pregătirii micului dejun, și tot așa?
  • consolidează relația de cuplu.
  • învăța copii să fie independenți. E foarte important să creștem copii independenți, iar aceste zile în care el petrece timp fără tine, și tu fără el, îl ajută să-și consolideze încrederea în el, și nu fie atât de atașat de tine.

Dacă aveți cu cine lăsa copii, chiar vă sfătuiesc să faceți acest lucru. Nu trebuie să plecați multe zile sau foarte departe, puteți pleca chiar și un week-end. Sincer, aceste ieșiri în doi, chiar vă consolidează relația, vă încarcă și pe voi cu energie, sunt o gură de aer proaspăt pentu voi, dar și pentru cuplu. Știu, vina te mai încearcă, e și normal, dar știind că cel mic e pe mâini bune, nu ai de ce să îți faci griji.

Să fim serioși, în străinătate, sunt copii care călătoresc de exemplu cu avionul singuri dintr-un stat în altul, doar pentru că părinții lor încurajează independența copiilor. Ar trebui să îi încurajăm și noi, așa cum putem, ca atunci când vor crește să fie adulți independenți, care își găsesc drumul în viață.

Am prins perioada când în copilărie, părinții mă trimiteau din iunie până în august la o mătușă de-a mea (nu aveam bunici), dar era ca o bunică. Era chiar ceva normal.

Știu că vara, erau foarte puțini copii în cartier, majoritatea erau plecați la bunici. Nu cred că ne-au făcut rău aceste separări de părinți, din contră zic eu că am crescut chiar frumos, și mult mai independentă. Independență care le cam lipsește copiilor din ziua de azi.

Eu am mai plecat cu soțul meu, dar am avut norocul ca Alex să stea cu bunicii care au foarte mare grijă de ei, așa că și pentru el a fost vacanță căci și-a petrecut câteva zile, la țară, la aer curat.