Deloc surprinzator, primii producatori faimosi de genti de voiaj de dama proveneau din zona confectionarii articolelor necesare pentru calarie: sei, harnasamente, chingi, catarame, etc., printre ei numarandu-se doua dintre numele rasunatoare din industria producatoare de genti de lux pentru femei, Hermes si Louis Vuitton. Designerul francez Vuitton a marcat trecerea de la harnasamente la genti de voiaj de dama in 1854, anul in care a lansat o intreaga linie de genti de calatorie foarte usoare, comode si stabile, avand forma unor cufare, create din lemn de plop si fiind inchise cu catarame elegante, alaturi de un lacat si de doua manare mici, care se adaptau perfect la spatiile restranse din tren. Ulterior, modelele acestea au evoluat, li s-au adaugat diferite compartimente interioare captusite cu panza, lemnul a fost inlocuit cu pielea naturala, iar celebra monograma LV a devenit emblema luxului pentru aristocratia franceza in ceea ce priveste gentile de calatorie.

Calatoriile continua sa fascineze si in zilele noastre, la fel si gentile de voiaj stabile si incapatoare, foarte cautate de catre doamne si domnisoare. Nicio femeie nu doreste sa aiba cu ea un bagaj greu, voluminos, astfel ca sunt foarte apreciate gentile de voiaj de dama realizate din piele naturala moale, piele lacuita, piele ecologica, panza si alte materiale, de forma dreptunghiulara, care prezinta doua manere de mana si o bareta lunga pentru umar, cu minimum doua compartimente in interior si diferite buzunare exterioare, in culori vii: albastru, rosu, orange, verde, mov ori in culori mai sterse: negru, gri cenusiu, kaki, caramiziu, etc. De asemenea, modelele animal print, florale, in dungi verticale ori orizontale, grafice, tip tapiterie sunt in tendinte in sezonul acesta, la fel ca si gentile de voiaj de dama cu diverse aplicatii: tinte, cristale, broderii, bucati de blana, etc., destinate femeilor nonconformiste, care isi doresc sa fie stilate si in timpul vacantelor. Pentru a facilita transportul celor de dimensiuni mai mari, unele genti de voiaj de dama sunt dotate cu roti, fiind asemanatoare trollerelor.

Asadar, daca nu stiti ce model de geanta de voiaj sa alegeti vara aceasta, puteti sa optati pentru una retro, dreptunghiulara, din piele naturala, in doua culori, care prezinta un accesoriu metalic sic, cum ar fi cataramele supradimensionate ori un mini-lacat, amintind de primele articole de voiaj create de Louis Vuitton.