caldura-de-vara

Vara este pentru foarte multi oameni cel mai asteptat anotimp, datorita tuturor activitatilor pe care le pot face.

Astfel, inca dinainte de sosirea acesteia, cei mai multi au deja stabilite planurile pentru cele 3 luni. Insa, cel mai mare inconvenient al verii pare sa ramana caldura torida care isi face aparitia inca din primele zile si care nu este usor de suportat.

Fara indoiala, fiecare om crede ca stie cateva solutii pentru a scapa de aceasta, dar ele se pot dovedi a fi doar niste mituri. Daca esti o persoana care sufera din cauza temperaturilor extrem de ridicate si vrei sa eviti pseudosolutiile, afla din acest articol ce nu trebuie sa mai faci de acum inainte!

Tips&tricks ca sa NU suferi de caldura vara:

In primul rand, NU trebuie sa bagi in priza ventilatorul! Acesta nu raceste aerul din camera si nu poate schimba nivelul termic, ci din cauza curentului transpiratia de pe corp ti se evapora mai repede. Astfel, ideea ca ventilatorul te ajuta sa racesti o camera nu este decat un mit!

Bineinteles ca pielea nu va mai simti racoarea apoi, iar senzatia de dezhidratare o vei resimti mai acut. In schimb, aerul conditionat are rolul de a mentine o temperatura suportabila in casa, dar trebuie folosit fara excese, pentru ca trecerile sa nu fie de nesuportat. Cauta un service aer conditionat pentru a te bucura de o vara mai putin calduroasa si, in acelasi timp, suportabila.

NU face dusuri reci! Nu vei face decat sa produci un soc termic corpului tau, iar imediat dupa o sa constati ca iti este mult mai cald. De altfel, este bine sa te speli cu apa calduta si, eventual, sa faci doua-trei dusuri pe zi.

Vei observa ca te vei simti mult mai bine, intrucat temperatura resimtita de corpul nu va fi cu mult mai diferita de cea de afara si se va putea relaxa!

Tip: Nu exagera si nu face prea multe dusuri, pentru ca o sa constati ca pielea ti se deshidrateaza!

NU bea apa rece si nu manca inghetata! In momentul in care corpul tau va simti senzatia de rece, reactia sa va fi aceea de a-si folosi rezervele de energie pentru a le metaboliza dand astfel caldura.

Practic, nu vei face altceva decat sa te incalzesti si mai tare. Chiar daca pare paradoxal, cel mai bine este sa consumi bauturi la temperatura camerei.

Tip: Bauturile alcoolice nu sunt recomandate pe timp de vara, motiv pentru care este bine sa raresti consumul, ba chiar si pe cel de cafea, pentru a evita dezhidratarea.

Asadar, tine minte ca pe timp de vara este important sa folosesti moderat aerul conditionat, sa nu faci dusuri reci si sa nu consumi bauturi sau alimente foarte reci, pentru a evita dezhidratarea!