musli-sanatos-cu-fructe-sanovita

Un stil de viață sănătos este preocuparea permanentă a oamenilor mai ales că trăim într-o lume în care multe alimente sunt procesate fără să ne dăm seama de acest lucru.

De la începutul anului, m-am mobilizat și eu să abordez modul în care mă hrănesc altfel, pentru că simțeam nevoia unei schimbări radicale. Ajunsesem să consum foarte multe mezeluri, mai ales dimineața și între mese și am zis stop.

M-am documentat, am citit diferite articole pe net, și așa am găsit site-ul online Sano Vita, cu o gamă largă de alimente care te pot ajuta să ai o dietă echilibrată și mai ales sănătoasă. Astfel, am înlocuit micul dejun și gustările pline de mezeluri cu lapte, iaurturi, semințe, alune și cereale integrale.

GUSTARI SĂNĂTOASE CU SEMINȚE DE CHIA,  CAJU, MUSLI DE FRUCTE, IAURT/LAPTE

Această gustari sunt foarte sățioase, nu mă gândeam că după ce consum o porție dimineața în jurul orei 7 să nu îmi mai fie foame până pe 12-13. Acest lucru se datorează faptului că semințele de chia , caju dar și musli-ul de fructe sunt bogate în fibre și proteine. Ingredientele de mai sus le-am combinat cu iaurt simplu si lapte. Au fost zile când În iaurt am adăugat puțină miere pentru că prefer gustul ușor dulceag la iaurturi.

Semințele de chia sunt o sursă excelentă de fibre, sunt bogate in proteine, bogate in acizi grasi esentiali Omega-3 şi Omega-6, antioxidanti, aminoacizi, vitamine si minerale. Dacă nu știați inhibă senzația de foame, de aceea puțeți consuma lejer o lingură de semințe de chia. Nu au un gust anume, nu influențează gustul cu nimic, în schimb sunt foarte hrănitoare, și ajută chiar și la lupta împotriva îmbătrânirii pentru fiind bogate în antioxidanți.

Cajul l-am consumat ca atare, are un gust foarte bun, iar în iaurt e delicios. Se poate coace sau prăji, are un gust asemănător cu alunele, Textura însă e mai moale comparativ cu alunele. Nucile caju contin multe fibre, vitamine și minerale importante pentru corpul tău. Sunt foarte bune în diete sau pentru vegetarieni pentru că sunt o sursă importantă de uleiuri nesaturate sănătoase.

Musli-ul de fructe Sanovita este bogat în vitamine.  Conține cereale integrale, fructe, migdale, semințe de in şi miez de floarea – soarelui, Este excelent cu iaurt, dar și cu lapte.

Aceste gustări se pot pregăti dimineața la micul dejun, sau între mese. Sunt ușor de pregătit, dar cel mai important e faptul că sunt foarte sănătoase. Ingredientele din produsele Sano Vita nu conțin E-uri, nu provin din culturi modificate genetic, de aceea le puteți consuma cu încredere. Prețurile sunt mai mult decât acceptabile, le puteți comanda online, sau le găsiți în plafare sau în unele supermarket-uri.