Prezervativele masculine
- octombrie 2, 2021
- 0
Prezentare generala
Prezervativul reprezinta una dintre cele mai cunoscute metode de contraceptie si este realizat din latex. Se aseaza pe toata lungimea penisului, atunci cand acesta este in erectie. Atunci cand este utilizat in timpul actului sexual, indiferent ca este vorba de sexul vaginal, anal sau oral, prezervativul este extrem de eficient in ceea ce priveste protejarea ta, dar si a partenerei, de bolile cu transmitere sexuala, dar si de sarcinile nedorite.
Prezervativele pentru barbati sunt foarte usor de folosit, nu sunt scumpe si extrem de accesibile. Oricand doresti sa achizitionezi asemenea produse de protectie, trebuie sa stii ca le poti gasi nu numai in mediul online, ci si in farmacii si magazine. Ele se gasesc intr-o varietate mare de culori, arome, texturi si forme. De asemenea, prezervativele care apartin brandurilor mai importante, cum ar fi Durex, au marimi diferite si raspund unei palete largi de nevoi ale clientilor.
De ce ar trebui utilizate?
Prezervativele, atunci cand sunt folosite corect si la fiecare act sexual, sunt extrem de eficiente in prevenirea sarcinii, dar si a transmiterii anumitor virusi, cum ar fi HIV sau HPV. De asemenea, ele reduc destul de mult riscul de infectare cu alte afectiuni de natura sexuala, cum ar fi gonoreea sau chlamydia.
Prezervativele, spre deosebire de alte metode de contraceptie, cum ar fi pastilele anticonceptionale sau steriletul, nu prezinta efecte negative, daca sunt utilizate corect. Ele pot fi achizitionate fara reteta si sunt usor de folosit.
Riscuri
De cele mai multe ori, prezervativele sunt sigure si eficace. Totusi, sunt anumite aspecte care ar trebui luate in considerare si anume:
- Prezervativele din latex pot provoca anumite alergii. Reactiile includ: mancarimi, roseata, eruptii cutanate, probleme de respiratie si la nivelul tensiunii arteriale. Se recomanda, in aceste situatii, prezervativele din poliuretan.
- Nu toate prezervativele sunt rezistente. Exista un risc de a ramane insarcinata sau de a transmite o afectiune de natura sexuala, chiar si atunci cand se foloseste prezervativul, mai ales daca acesta se rupe sau aluneca in timpul actului intim.
Alegerea celui mai bun prezervativ
Prezervativele pot fi cumparate din mai multe locuri si anume, tonomate, magazine virtuale sau fizice. Gasirea celui mai bun prezervativ care sa raspunda nevoilor tale implica ceva practica, este adevarat. Potrivirea este extrem de importanta pentru ca, in cazul in care este prea stramt, exista riscul sa se rupa si, daca este prea larg, sa alunece.
De asemenea, foarte multi barbati afirma faptul ca prezervativele pot sa scada senzatiile pe care le au in timpul actului intim si ca sunt si foarte incomode. In acest sens, sunt recomandate identificarea acelor produse care sunt mai subtiri, mai flexibile si care nu atenueaza placerea. Pentru asta, este necesara probarea mai multor tipuri de prezervative.
De ce sunt mai recomandate prezervativele fara spermicid?
- Prezervativele care contin spermicide nu sunt eficiente in ceea ce priveste prevenirea sarcinilor;
- Anumite spermicide pot afecta pielea din zona vaginului sau de la nivelul rectului si acest aspect ar creste riscul de infectie;
- Spermicidul nu ajuta la protejarea ta sau a partenerei impotriva bolilor cu transmitere sexuala;
- Prezervativele cu spermicide sunt mult mai scumpe si au o valabilitate mult mai mica decat cele care nu contin aceste substante.
Sfaturi pentru pastrarea adecvata a prezervativelor
Prezervativele pentru barbati nu dureaza pentru totdeauna si trebuie folosite corect daca se doreste protectia si preventia. Respectati urmatoarele sfaturi pentru a fi siguri ca utilizezi numai produse de calitate:
Depoziteaza prezervativele intr-un loc racaros si uscat. Expunerea la aer, la temperaturi mari, dar si la lumina sunt factori care maresc riscul de deteriorare a prezervativelor. Acestea nu trebuie tinute in buzunar mai mult de o luna. De asemenea, nu este recomandata pastrarea lor in masina. Actiunea de frecare si caldura fac ca prezervativele sa fie mai putin rezistente.
Verifica data de expirare. Nu este recomandata utilizarea prezervativelor care au depasit termenul de valabilitate.
Verifica intotdeauna prezervativele. Trebuie sa te uiti intotdeauna, atunci cand scoti prezervativul din ambalaj, dupa anumite fisuri, gauri sau alte semne care ar putea sa iti spuna ca prezervativul nu ar trebui folosit.
Utilizeaza numai lubrifianti pe baza de apa. In cazul in care folosesti prezervative din latex, nu trebuie sa pui lubrifianti pe baza de ulei, deoarece pot compromite materialul.
Sa nu refolosesti niciodata un prezervativ! Acest fapt poate creste semnificativ riscul de transmitere a infectiilor sau de producere a unor sarcini.
Utilizeaza intotdeauna un prezervativ din latex sau din poliuretan pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala. Prezervativele care sunt facute din intestine de animale nu protejeaza la fel de bine ca cele din latex atunci cand vorbim de afectiunile de natura sexuala. Trebuie sa te uiti intotdeauna pe ambalaj si sa vezi daca este precizat acest aspect.
Foloseste prezervativul indiferent de sexul pe care il practici. Acest comportament te va ajuta sa stai departe de bolile cu transmitere sexuala si atunci cand faci sex normal, anal sau oral.
Cum anume trebuie sa procedezi?
Este deosebit de important sa utilizezi prezervativul cu multa grija, corect si mereu. In cele ce urmeaza, iti prezentam cum sa faci asta:
In primul rand, este important sa asezi prezervativul inainte de initierea actului sexual. Sa tii minte ca bolile, dar si sarcinile pot fi transmise inainte de ejaculare. In al doilea rand, deschide pachetul cu multa grija! Nu trebuie ca voi sa folositi dintii, unghiile sau alte obiecte ascutite atunci cand faceti asta.
De asemenea, aplicati lubrifiantul pe suprafata prezervativului si nu inauntrul sau. In cazul in care utilizezi un prezervativ care este deja foarte bine lubrifiat, nu este obligatoriu sa folosiesti alt un lubrifiant. Aseaza prezervativul pe varful penisului si ruleaza-l pe toata lungimea sa, pana la baza. Penisul trebuie sa fie in erectie atunci cand pui prezervativul si trebuie sa ai grija sa scoti aerul din interior.
Dupa finalizare, este necesar sa tii bine prezervativul inainte de a-l scoate. Dupa ce ai facut asta, arunca prezervativul la gunoi si nu in vasul de toaleta.
Concluzii
Prezervativele masculine reprezinta una dintre cele mai eficiente forme de preventie a sarcinilor si a bolilor de natura sexuala. Atunci cand sunt utilizate corect, reprezinta o bariera extrem de puternica ce poate tine virusii departe de organismul partenerilor. Este important, de asemenea, ca prezervativele sa fie utilizate la fiecare act sexual.