Secrete din bucatarie
- iunie 14, 2023
- 0
Poate ca gospodinele consacrate stiu deja lucrurile acestea, poate ca pentru gospodinele incepatoare va fi o adevarata sursa de inspiratie; un lucru e cert: gospodina cat gateste, invata asa ca… va sugeram diverse trucuri si secrete utile in bucatarie.
Cum dregem o ciorba prea grasa?
Foarte simplu: dupa ce este gata, o dam la frigider sau o scoatem pe balcon atunci cand este destul de rece pentru a ingheta. Veti vedea cum grasimea in exces va forma o pojghita groasa deasupra ciorbei si va fi usor de indepartat cu o lingura. Ce facem cand scapam prea multa sare in ciorba?
Asta e, se poate intampla oricui si tocmai de aceea, remediul e la indemana oricui: fierbeti impreuna cu supa 2 cartofi curatati de coaja. Vor absorbi surplusul de sare si vor lasa ciorba “numai buna”. Mai plangem cand taiem ceapa?
Nu! De acum, de fiecare data cand tocati ceapa, incercati sa tineti in gura apa rece. Nu o inghititi, doar o tineti pe tot parcursul operatiunii.
Cum curatam ardeii si gogosarii copti?
De data asta avem doua variante: fie imediat dupa coacere le introducem intr-o punga de plastic si astfel de la aburi se vor decoji mai usor, fie presaram peste ei sare de muraturi (in nici un caz sare fina) si le acoperim cu o folie timp de 10 min.
Cum pastram cartofii peste iarna?
De multe ori avem supriza sa gasim carofi mucegaiti prin sacul nostru pregatit pentru iarna. Solutia este sa punem cateva mere printre cartofi si totul va fi ok. Cum fierbem pastele fara sa se lipeasca?
Cel mai simplu: in apa in care fierbem spaghetele, punem putina sare si cativa stropi de ulei de masline (sau ulei de floarea soarelui). Cu siguranta nu se vor lipi nici intre ele, nici de fundul vasului in care fierb. Cum isi pastreaza fructele culoarea?
Fructe ca si merele, perele, bananele, etc, au tendinta de a se oxida imediat dupa ce sunt curatate si isi schimba culoarea intr-un maro neplacut. Evitam asta foarte simplu: imediat dupa taiere, se stropesc cu zeama de lamaie si vor fi la fel de apetisante.
Cum facem spuma de ou?
Pentru a obtine o spuma cat mai alba si mai tare, nu bateti niciodata ouale cu zahar de la inceput, ci simple. Abia spre sfarsit se adauga zaharul si pentru consistenta, cateva firicele de sare. Veti face o bezea de invidiat!
Cand stim ca e coapta prajitura?
Testul scobitorii ramane una dintre cele mai indicate metode pentru a vedea daca prajitura mai trebuie sa stea la cuptor: introducem o scobitoare in mijlocul prajiturii. Daca pe scobitoare mai raman resturi, inseamna ca mai are de stat la cuptor. Daca scobitoarea e curata, prajitura e gata.
Cum pastram coaja de lamaie?
Pentru a avea coaja de lamaie la indemana, pentru toate preparatele, razuiti o data 5-6 lamai, apoi asezati intr-un borcan curat un strat de coaja de lamaie, unul de zahar, alternativ. Se pastreaza foarte bine la frigider si are o aroma deosebita!
Cum punem perisoarele in ciorba fara sa le sfarmam?
In primul rand, cel mai important detaliu, ciorba trebuie sa fiarba lin, si nu sa clocoteasca. Mai apoi, daca dati perisoarele prin putina faina inainte de a le pune la fiert in ciorba, sansele sa se sfarme sunt practic nule.