Amenajarea gradinii este o arta la indemana tuturor. Aducatoare de satisfactii, este important atunci cand doriti sa o amenajati sa va intrebati ce va insemna gradina pentru dumneavoastra si care va fi rolul acesteia in viata familiei. Un alt factor important este dupa ce o aranjati, cat timp ii veti putea aloca saptamanal pentru intretinere. Un proiect armonios va integra in mod placut ceea ce va doriti, cu timpul si banii pe care ii alocati acestui proiect.

Si in cazul gradinii, ca in orice alt demers de amenajare, avem nevoie de o planificare prealabila si de rabdare. Gradina dumneavoastra, va arata intr-un fel la amenajare iar peste cativa ani aspectul va fi cu totul altul.

De asemenea, daca va place sa gradinariti, sa stati in aer liber ,puteti sa ajungeti la gradina mult visata treptat, amenajand la ea putin, cate putin.Noi am cautat cateva idei care sa va inspire atunci cand doriti sa va amenajati gradina.

1. Scarile in gradina. Pot fi de mai multe tipuri si cu design diferit dar, oricum acestea dau o nota aparte oricarei gradini. Inconjurate de flori, pietris, arbusti, lumini sunt foarte frumoase si pot delimita o zona a gradinii de alta.

  • Scari cu lumini
  • Trepte, scari facute din lemn si pietre

2. Idei inedite de terase sau „insule” din lemn, marmura, pavaj, etc. Gandite ca locul unde cei dragi se intalnesc, povestesc sau servesc masa constituie si un element de design al gradinii si chiar al casei cand vin ca o prelungire a acesteia.

  • Terasa in jurul copacului
  • Terasa exterioara
  • Terase acoperite cu gazon

3. Aleea cu flori. Aproape nelipsita in orice gradina, aleea cu flori se construieste in timp. Daca aveti rabdare si investiti in ea, poate sa arate in trei, patru ani ca cele de mai jos.

4. Aranjamente inedite de flori. Daca ma intrebati pe mine sunt cele care dezvaluie cel mai bine personalitatea celor care locuiesc in casa pentru ca de cele mai multe ori sunt create de catre cei care locuiesc in casa si reprezinta amprenta lor fata de amenajarea gradinii.

Redecorarea balconului

Balconul este o extensie a casei tale si este o zona unde multi oameni vor sa se relaxeze si sa citeasca o carte bune, si sa admire privelistea. Daca iti place aceasta zona atunci transforma-ti balconul intr-un spatiu impresionant unde familia si prietenii tai pot sa petreaca timp. Ia in considerare urmatorii pasi pentru a-ti decora balconul si transforma-ti acest spatiu intr-un loc extraordinar pentru relaxare si petrecere timp de calitate. In primul rand trebuie sa te hotarasti asupra temei.

Tema aleasa va determina obiectele pe care le vei folosi pentru a decora. Aspectul balconului tau se poate schimba cu fiecare sezon si vacanta. Decoreaza in functie de gusturile tale personale si de stilul tau si transforma-ti balconul intr-un loc in care te poti mandri cu unicitate si creativitate. Incepe prin a face curatenie. Inainte de a incepe procesul propriu-zis de decorare al balconului, este important sa il cureti, sa scapi de toate obiectele si lucrurie care nu iti mai trebuie. Adauga mobila usoara si confortabila.

Ai grija ca mobila pe care o alegi sa se potriveasca cu tema. Nu uita sa il umpli de flori. Nimic nu este mai frumos decat un balcon plin de flori. In acest mod, te vei simti cu adevarat ca si cand ai fi refugiata in natura. Nu uita ca balconul tau trebuie sa dispuna si de lumina. Si nu ne referim aici la cea naturala, de care sigur dispune din plin, ci la cea artificiala. Opteaza pentru ceva lampi, care sa se potriveasca cu tema pe care ai ales-o.