mai-mult-femei

Conform numaratorii astora, adica recenzorilor, se parer ca om fi noi mai putini ca ne plecara conationalii prin alte tari, daaaar si aici se cere un mare dar, dar suntem mai MULTE FEMEI decat barbati. Yess!  Stiam ca vom invinge, ca vom domina pana la urma tara. Asa da. E o veste excelenta.

Lasand la o parte gluma, cred sincer ca noi astia de acum, vom da de dracu cand vom fi batrani. Sau mai corect ar fi , ei ,astia de acum, vor da de dracu cand si daca vor ajunge la varsta pensionarii. Pentru mine salvarea a insemnat feelancingul.

Nu, nu anii in care m-am prajit literalmente in fata oalelor si a cuptoarelor incinse, nici anii in care m-am zbatut sa supravietuiesc cand romanii nu auzisera de bucatar personal si nici nu erau dispusi sa aloce bani unui asemenea lux, ci freelancingul m-a facut sa vad viitorul altfel, fara groaza ca as putea deveni vreodata dependenta de sistemul de plati si pensii din Romania.

Ma uit la maica-mea si sincer, daca nu as fi trait vremurile de acum in care pot sa muncesc dand din degete nu dand cu sapa, mi-as fi dorit sa mor inainte sa ajung la pensie. Ea, desi nu a muncit foarte multi ani, are o batranete linistita. Nu stie ce in seamna sa platesti o factura, sa nu ai bani de medicamente sau mancare, sa faci frigul iarna si alte umilinte asemanatoare si des intalnite in tara  asta.

Are o pensie de 600 de lei dupa 25 de ani ca profesor de liceu. Daca nu am fi noi, probabil ca ar fi in aceeasi situatie cu miile de batrani umiliti de pensiile lor mizere. Ma bucur ca e o baba pensionara, cum de altfel ii spun adesea, ca se uita la Nora pentru mama der ma exaspereaza, ca si-a luat tableta acum la batranete, ca isi pupa in cur pisicile zilnic si ca nu stie ce inseamna sa nu ai aer conditionat vara sau sa stai in frig iarna.

Asa ca dragelor, om fi mai multe, dar ma intreb unde vom ajunge si cese va alege de noi mai tarziu. Voi avea eu norocul maica-mii, sau si mai bine, voi reusi sa mi-l fac singura acest noroc?