carte-Trei-metri-deasupra-cerului

Trei metri deasupra cerului de scriitorul italian Federico Moccia este o poveste romantică modernă dintre doi adolescenți din lumi oarecum diferite.

Recunosc că începutul poveștii nu m-a atras, nu știu de ce, dar de îndată ce am început să intru în poveste aceasta m-a prins cu totul. Subiectul nu este unul nou, dar cred că cel mai mult mi-a plăcut e faptul că autorul surprinde foarte bine stările personajelor.

Babi este o adolescentă cuminte și silitoare, care provine dintr-o familie foarte bogată, elevă la un liceu de prestigiu. Step în schimb este un rebel cu grave probleme de comportament, agresiv, infatuat și mereu pus pe harță alături de prietenii săi din gașca de motocicliști.

Povestea începe abrupt, Step o zărește în mașină pe Babi și o excortează până la școală, purtându-se ca de obicei în stilul caracteristic. Se reîntâlnesc la o petrecere, unde Step și gașca lui de prieteni vin neinvitați și ajung să devasteze casa și să se bată. Babi este alături de un prieten, și desigur că Step o agasează. Enervată, Babi îi toarnă un pahar de suc în cap, iar acesta o ia pe sus și o bagă la duș.

După ce cineva anunță poliția, Babi pleacă acasă, condusă de prietenul ei, dar are o surpriză neplăcută: sunt urmăriți de Step și gașca lui de motocicliști, care distrug mașina tânărului. Step îl bate pe prietenul ei, dar și pe un cunoscut de-al famililei lui Babi. Prietenul ei fuge, și o lasă pe Babi în mijlocul drumului, dar Step nu o abandonează și o conduce acasă.

Pe măsură ce povestea evoluează, aflăm povești din trecutului lui Babi și al Step. Comportamentul agresiv al lui Step se datorează mamei sale, care este surprinsă de Step în timp ce era cu amantul său. Aflăm și că mersul lui la sală, se datorează unei bătăi încasate în trecut, iar Step și-a promis că niciodată nimeni nu se va mai atinge de el.

Cei doi protagoniști se tot întâlnesc, mai ales că prietena lui Babi iese cu cel mai bun prieten al lui Step, de aceea ei se îndrăgostesc. Povestea lor nu este una gen au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, viața haotică a lui Step, comportamentul său agresiv o îndepărtează pe Babi.

Titlul cărții nu este întâmplător, descrie starea pe care Step o simte în preajma lui Babi, o stare de bucurie și liniște ca și cum te-ai afla fix la trei metri deasupra cerului.

Dacă ei rămân sau nu împreună vă invit să citiți cartea pe care o găsiți pe site-ul Libris la prețul aproximativ de 54 lei. După ce citiți cartea, puteți căuta filmul online, să știți că redă destul de bine povestea din carte.