exista-viață-după-divorț

Ești divorțată? Felicitări, atunci! De ce? Pentru că ești printre puținele femei din România care au curajul să spună NU unei vieți nefericite în doi. Sunt multe femei care stau căsătorite de dragul părinților, al socrilor, al copiilor, a societății și ele sunt total nefericite.

Le lipsește poate curajul, uneori poate depind financiar de bărbat, însă mi se pare inadmisibil să stai într-o relație în care a murit de foarte mult timp dragostea.

Nu este ușor să treci printr-un divorț, nu este nici mai ușor după. Nimeni nu te pregătește pentru viața de după DIVORȚ. Și da, există viață după divorț.

Eu am trecut printr-un divorț, și chiar dacă perioada de după a fost destul de grea, nu regret nicio secundă decizia luată. Dacă nu aș fi divorțat, poate nu aș fi devenit femeia care sunt azi. M-aș fi plafonat într-o relație în care nu mă simțeam fericită și care mai devreme sau mai târziu ar fi ajuns în același punct, pentru că dacă un lucru am învățat din divorțul meu e că OAMENII NU SE SCHIMBĂ decât dacă vor ei, și vor face tot ce știu ei.

IMEDIAT DUPĂ CE AM DIVORȚAT AM AUZIT 2 REPLICI CARE M-AU FRAPAT:

  • În discuția cu o persoană, aceasta a dat exemplu de un bărbat necăsătorit, pe care mama lui l-ar fi însurat chiar și cu una divorțată și cu copil. Ca și cum, femeile divorțate ar fi undeva la limita de jos a societății.
  • Nu vreau ca fata mea să ajungă ca tine…Adică divorțată și cu un copil mic.

Te dor astfel de remarci, dar în timp am învățat să nu mai bag în seamă toți imbecilii. Draga mea, e normal să greșești, e normal să ai relații și să te desparți, doar că în anul 2018, în România mai există și oameni care văd o femeie divorțată ca o ciumă, ca ceva rău.

Cei care gândesc așa, sunt rugați să își facă un mic transplant de creier. Ei, bine, tocmai pentru că trăim într-o societate modernă, nimeni nu ar trebui să sufere, să stea într-o relație nefericită, doar că vecina de la 3, se uită cu ochi chiorâș la tine doar pentru că ai divorțat.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI DUPĂ DIVORȚ?

  • unii prieteni o să te ocolească, pe principiul că în lumea lor perfectă, nu dai bine în decorul lor. Stai liniștită, un prieten te acceptă fix așa cum ești. Problema e la ei, nu la tine.
  • rudele, vecinii, și unii așa ziși prieteni o să te bârfească pe la spate. Așa că te poți aștepta la tot felul de răutăți
  • o să fii compătimită: Vai, ce rău îmi pare!  Nu știu pentru ce le-ar părea rău.
  • va trebui să te descurci singură cu toate: gătit, cumpărături, curățenie, mers cu mașina la mecanic (asta dacă înainte primeai ajutor), dacă nu va fi la fel ca înainte.
  • depresie-e normal să treci printr-o perioadă depresivă. E ok să plângi, să te simți nesigură, singură, nefericită, să îți treacă mii de gânduri negre. E normal să plângi, să nu uităm că divorțul ca și durere e al doilea după moartea unui om. Această perioadă va trece, ca orice rană care are nevoie de timp pentru a face coajă și a se vindeca. Dacă ți se pare că nu poți trece, nu ezita să ceri ajutorul unei prietene, și de ce nu, a unui psiholog.
  • dacă ai un copil, o să fie mai dificilă adaptarea pentru acesta, însă este important ca cel mic să aibă legături cu tatăl său, indiferent de ce discuții sunt între tine și el. Copilul nu ar trebui să fie martor certurilor voastre, și nici să nu îl vorbiți de rău pe tatăl său, astfel va crește cu o imagine de sine scăzută, și se poate învinovăți pentru separarea voastră.
  • unii bărbați vor încerca să profite de tine, doar pentru că ești singură și pari vulnerabilă. Nu te arunca într-o relație imediat după divorț, încearcă să te refaci sufletește, să îți pui ordine în gânduri, să devii o femeie puternică. O să apară și acel bărbat care va șterge tot ce a fost rău, și te va face să zâmbești.

EXISTĂ VIAȚĂ DUPĂ DIVORȚ?

EXISTĂ viață după divorț, ba chiar una și mai frumoasă, în care înveți să te redescoperi, să trăiești cu adevărat. Dacă crezi că o să îmbătrânești singură, te înșeli, pentru oricine există o jumătate, important este să nu disperi, să nu te închizi în casă, să încerci să ieși cu prietenii, să îți găsești un hobby, să îți valorifici fiecare secundă din viață.

Iar fericirea nu vine doar la pachet doar cu un bărbat, căci dacă nu te simți bine tu cu tine, te poți simți nefericită și într-o relație. Așa că toate la timpul lor, bucură-te de tine, și va apărea și El fix la momentul potrivit.

Divorțul vine la pachet și cu o doză de libertate, așa că poți face lucrurile pe care ți le doreai de mult timp, dar mereu a intervenit ceva și nu le-ai făcut : poți să călătorești mai mult, să citești, să mergi la sală, să mergi la un curs de dans, și lista poate continua. Fericirea vine din lucrurile mărunte și din interiorul tău, iar lucruri bune se întâmplă celor care gândesc pozitiv.

Divorțul nu este o tragedie, privind înapoi, pot spune că e cea mai bună decizie din viața mea, și dacă m-aș întoarce în timp la fel aș face.