copil-cu-autism

Autismul afectează din ce în ce mai mulți copiii, iar cercetătorii încă nu au descoperit cauza apariției tulburărilor de spectru autism.

Autismul un cuvânt care poate speria orice părinte, fiind o tulburare neurologică, care poate apărea brusc, în copilărie și se poate manifesta toată viața.

Cum se manifestă autismul?

  • lipsa de comunicare
  • dificultatea de a vorbi, socializa, autostimula
  • lipsa atenției sau a interesului legat de alte persoane sau activități.

Studiile arată că autismul se poate manifesta încă de la 9 luni (lipsa zâmbetului, lipsa reacțiilor la prezența persoanelor din jurul său) sau poate debuta brusc în jurul vârstei de 2-3 ani, când copilul începe să piardă din achizițiile de socializare, comunicare și cognitive.

Datele OMS publicate în aprilie 2017, estimează că la nivel mondial 1 din 160 de copii suferă de una din tulburările din spectrul autist

PARTEA BUNĂ este că AUTISMUL se poate ameliora și chiar vindeca, atâta timp cât cel mic este ajutat să evolueze prin terapii specializate.

Terapia este esențială pentru copii și alături de dragostea părinților, este singura metodă prin care copiii se pot dezvolta.

Din păcate, costul acestor terapii depășeste de cele mai multe ori cu mult bugetul unei familii din România. Acești copii au nevoie de ajutorul nostru, de aceea azi vă propun să susținem Asociaţia Autism Europa Bistriţa .Poți dona 2 euro, prin SMS LA 8844.

Alături de mine în această colaborare s-au alăturat 10 bloggerite drăguțe, carora le multumesc!