Clima-în-Krabi

Provincia Krabi este situată în sudul Thailandei, în Marea Andaman, și este una dintre destinațiile turistice cele mai paradisiace din țară. Vremea din Krabi este foarte plăcută pe tot parcursul anului, temperaturile variază între 25° și 34°, în funcție de perioada din an. Un oraș cu o climă tropicală în care nu plouă prea mult, iar când se întâmplă, sunt furtuni foarte scurte care nu durează mult.

Cel mai bună perioadă pentru a călători în Krabi

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Krabi este între noiembrie și aprilie, deoarece vă puteți bucura de un climat cald-uscat foarte plăcut. Coincide cu sezonul de vârf, astfel încât, în plus de un climat plăcut te poți bucura de mai multe activității în oraș și un număr de spectacole mai mari decât în ​​restul anului.

  • Sezonul uscat – Sezonul uscat are loc între lunile noiembrie și aprilie, având temperaturi plăcute, cu o medie de 30 de grade. În timpul sezonului uscat, precipitațiile și musonii sunt mai rare.
  • Sezonul cald – Cel mai călduros sezon este între aprilie și mai, cu temperaturi ridicate cu peste 36 de grade, plus umiditatea ridicată care prezintă climatul tropical din Thailanda.
  • Sezonul ploios – Între lunile mai-octombrie, ploile tropicale și musonii ocupă un rol principal. Cel mai bine este că, deși plouă foarte des, furtunile sunt temporare.

Sezonul de vârf din orașul Krabi este înregistrat între lunile noiembrie-aprilie, care coincide cu sezonul uscat. Este perioada în care vremea în Krabi este mai plăcută, dar și prețurile hotelurilor și a mulțimii de turiști riscă să crească. Dimpotrivă, sezonul scăzut, care este din mai până în octombrie, unde ploile și musonii sunt protagoniști, este un moment bun să te bucuri de oraș la un preț foarte bun și fără mulțimea de turiști.

  • Sezonul de vârf în Krabi – Acest sezon are loc între lunile noiembrie și aprilie.
  • Low season în Krabi – Acest sezon are loc între lunile mai și octombrie, și durează o perioadă scurtă de timp. În plus, vă va permite să vă bucurați de comorile din Krabi, scăpând de mulțimea de turiști.

Temperatura și precipitațiile în Krabi

Pentru a cunoaște climatul și vremea din Krabi, vă vom lăsa câteva grafice care rezumă zilele ploioase și procentele de temperatură până la sfârșitul anului.