Efectuarea propriilor accesorii este un lucru benefic din mai multe puncte de vedere: este creativ, distractiv, dar mai ales accesibil oricarui buget. Poti incepe cu niste simple brelocuri, iar apoi poti trece la lucruri mai complexe, precum bijuteriile handmade. Nu mai cumpara aceste lucruri din magazin si incepe sa ti le faci singura, prin propria ta linie de accesorii. Cine stie, s-ar putea chiar sa-ti placa atat de mult si sa constati ca o faci atat de bine, incat sa te decizi sa lansezi o gama proprie de bijuterii.

Incepe prin a culege cateva idei si notiuni de baza

Identifica mai intai ceea ce ai nevoie. Exista in garderoba ta accesorii pe care nu le mai porti, nu-ti mai plac sau pe care nu le-ai purtat de mult si pe care le-ai putea folosi? Gandeste-te la toate materialele pe care le-ai putea refolosi. Acest lucru poate fi unul practic sau poate deveni cu adevarat distractiv. Depinde numai de tine.
Cauta oportunitati de a oferi daruri personalizate de mana ta. Poate ca ziua de nastere a prietenului tau se apropie, iar acesta are nevoie de o caciula pentru iarna. Poate ca sora ta tocmai a absolvit liceul, iar un colier handmade ar fi o modalitate foarte buna de a marca aceasta ocazie. Gandeste-te la oamenii si la evenimentele din jurul tau pentru a gasi sursele de inspiratie.
Cauta modele prin reviste si pe internet. Exista o multime de site-uri mari si cunoscute despre cum sa-ti confectionezi singura bijuteriile, insa nu neglija nici site-urile de socializare, cum ar fi Pinterest. Uita-te prin reviste de profil pentru accesorii ale designerilor celebri si incearca sa le recreezi.

Aduna materialele necesare. Foloseste ceea ce ai, scormonind printre hainele si bijueriile vechi de la care poti folosi anumite piese. O pereche veche de blugi ar putea deveni o poseta noua sau un colier rupt ar putea fi folosit pentru a face o noua bratara sau o brosa. Acest lucru te poate ajuta sa economisesti bani si sa arunci mai putine deseuri in mediul inconjurator.
Viziteaza magazinele ieftine, magazinele de epoca si cele de mana a doua, care pot avea materiale ieftine ce pot fi utilizate pentru a face tot felul de lucruri.
Cumpara din magazinele de artizanat si mercerii orice consumabile si materiale speciale, cum ar fi lipici sau ata de cusut.

Ce tipuri de accesorii sunt ideale pentru incepatori? Accesoriile de par. Acestea pot fi practice si distractive. Iata cateva idei de materiale pentru a le utiliza: o banda tip panglica, o clama, o banda elastica sau una tricotata, elastice de par si margele.