Observand cum tendintele in design-ul bucatariilor se modifica de la an la an, mai ales in privinta nuantelor, pentru acest an nu este diferit. In mod normal, cheltuiala cu renovarea unei bucatarii este majora, ceea ce inseamna ca este o investitie pe termen lung si nu ar trebui tratata superficial, deoarece mobila de bucatarie se schimba mai rar decat desingul din restul incaperilor. In cazul bucatariei, schimbarea trendului se face mai subtil de la un an la altul, iar pentru 2014 sunt cateva aspecte de care sa tii cont daca tocmai te-ai hotarat sa-ti innoiesti bucataria.

Mesajele mixte

Anul trecut, inovatiile in designul bucatatriilor s-au concentrat cel mai mult in jurul accesului: acces usor la dulapuri prin adaugarea de spatii de depozitare, acces prin iluminare si alte aspecte care respecta principiile universale de proiectare si care isi continua importanta si in tendintele acestui an. Mesajul mixt in tema bucatariei poate fi complex din unele pouncte de vedere, simplu din altele, cu filosofii contrastante in cadrul aceluiasi design.

Dulapuri simple

Liniile dominante in dulapurile de bucatarie continua sa fie simple, drepte si curate. Se simte si o estetica mai moderna, si un aspect mai voluminos decat anul trecut, dar in acelasi timp putem intalni un mixt de texturi puternic si cald, care are drept scop mentinerea unei estetici indepartate de la un aspect prea elegant. In privinta stilului traditional, se poarta in continuare eleganta simpla, iar pentru spatiile mici, principiul conform caruia mai mult este mai putin, functioneaza perfect. Datorita tendintei tot mai extinse a planului bucatariei deschie catre living, mai ales, se recomanda mai mult chiar decat in anii precedenti, ascunderea electrocasnicelor si a aparatelor de lucru.

Imperfectiunea perfecta

Privind la aspectul bucatariei 2014 ca intreg, se pot vedea, intr-adevar, dulapurile cu suprafete si design elegante, juxtapuse insa de textura bogata. Aceasta textura poate aparea oriunde in bucatarie, de la parchet, faianta, aparatura, obiecte de iluminat, toate cu menirea clara de a reflecta popularitatea si expresia personala.

Supradimensionare invizibila

Corpurile de iluminat supradimensionate sunt in continuare in tendinte. Un singur perete prezentat intr-o culoare puternica sau intunecata creeaza sentimentul de largime si da o dimensiune naturala spatiului. Mesele extensibile sunt in toate planurile designerilor de interioare. Picturile murale de mari dimensiuni, fotografii tiparite pe perete sau orice alt element de design personal, adauga emotie acestui spatiu, in cea mai mare parte utilitar.

Ferestrele, la fel ca si insulele de bucatarie, continua sa aiba dimensiuni generoase, ca raspuns la o conexiune vizuala continua si la nevoile planului deschis.