Pentru unii oameni, a te simti bine si confortabil tine de un soi de decadenta, de modul in care traiesti si ajungi sa privesti viata. Fie ca aceeasta senzatie iti este indusa de crearea unui spatiu ce iti aminteste de vreun hotel de lux, fie de daugarea unor tuse usor neglijente interiorului camerei tale, sunt doar cateva cai de a face casa ta speciala si primitoare. Si pe acest palier vom gasi insa designeri care speculeaza gustul pentru decadenta al fiecaruia dintre noi, in anumite momente ale vietii. Iar pentru asta, apartamentele decorate in stilulanilor ’80 ne ofera idei de-a dreptul fabuloase.

Decorurile aurii, piesele rare si articolele unicat, precum acvariile incorporate in mobila, pot constitui elemente ale unui decor care sa ne duca cu gandul la decadenta si opulenta totodata. Detaliile luxoase pot fi cu atat mai grandioase atunci cand folosim placi imense de marmura sau incadram piesele in privelisti fabuloase spre oras, dar si atunci cand avem niste idei inspirate de design, care pot transforma radical chiar un spatiu de mici dimensiuni. Prin urmare, bun venit, decadenta! Nu uitati aici de atractia pentru tesaturi interesante si scumpe. Tablia de la pat cu ciucurei, lenjeriile depat matlasate ori husa imblanita a bancutei sau taburetului pot bate cu usurinta o priveliste de mari dimensiuni ale unei case pe masura.

Lumina difuza

V-ati gandit mai apoi la ce va adduce in starea de totala leneveala si relaxare? Una dintre idei este iluminatul adecvat. De fapt, lumina poate veni de la surse multiple de energie in zilele noastre, ceea ce va da posibilitatea de a gasi exact sursa de iluminat potrivita spatiului dumneavoastra de locuit.

Imaginati-va cum lumina spoturilor se reflecta pe textura zidului, scotand la iveala o zugraveala in culori calde si linistitoare. Este greu san nu reusesti sa te relaxezi atunci cand atmosfera este creata de un designer adevarat, care stie rolul luminii in aranjarea unei camere de odihna.

Spoturile incastrate sunt o idee ideala de a lumina un dormitor, spre exemplu. Adaugati o pereche de lampi laterale si un modulator de tensiune, pentru a regla intensitatea luminii in functie de modul in care va simtiti in fiecare moment al zilei.

Un alt mod de a controla accesul luminii in camera, de aceasta data al celei naturale, este de a folosi draperii din tavan si pana in podea. Alese in culorile potrivite, acestea vor da un aer lenes si decadent camerei dumneavoastra. Nu doar ca acest spatiu va fi unul relaxant, dar draperiile din perete in perete pot da acel aer decadent dupa care tanjim deseori in excursii ori vacante. Aveti nevoie de mai multa lumina naturala? Trageti inapoi draperiile si bucurati-va de lumina soarelui. Odihna placuta!