Mobila lejera. Candelabre stralucitoare.Tesaturi cu model. Materiale naturale. Aceste alemente specifice designului de interior al caselor frantuzesti de tara sunt usor de adoptat si acasa, iar rezultatul este un look feminin, rustic si, totodata, extrem de chic. Este simplu sa zugravesti stilul frantuzesc de tara intr-un castel elegant, dar vei fi surprins de cum va arata acesta in spatii moderne, indeosebi atunci cand atentia e fixata pe liniile curate, ordonate, fara cusur. Prin urmare, va vom prezenta cateva trasaturi ale stilului rustic frantuzesc, de la elementele de baza la cateva rasturnari de situatie neasteptate.

Curbe si pliseuri

Daca esti in mod natural atrasa de volanase, atunci, cu siguranta, te vei plia de minune si pe stilul country frantuzesc. Dar pliseurile s-ar putea sa nu fe atat de evidente precum te-ai gandit. Verifica modul in care stilul country se combina cu spatial contemporan. Acesta da o tenta de blandete camerei, care include arcuri ample la feresre si la tocurile usilor, scaune cu spatare rotunjite si candelabre cu brate ondulate. Cu toate acestea, spatiul este mic, dar fara a fi aglomerat. Oricum, stilul frantuzesc de tara poate fi adaptat la o varietate de preferinte. Modelele folosite in spatiile frantuzesti de tara incorporeaza, de asemenea, curbele si pliurile atat de folosite. Vom vedea, deseori, cum se potrivesc de minune peretii tapetati cu tapiteria mobilei. Observati modelul orecum complicat, dar bine asortat cu detaliile mobilei, corpurile de iluminat si oglinzile. Mobila stilului frantuzesc de tara este adesea mai rotunjita decat cea clasica, obisnuita. Este spatiul potrivit in care se intalnesc ramele rotunde si materialele cu modele imprimate sau brodate in stil vintage.

Un mod sigur de a adauga o tusa de stil country frantuzesc interiorului tau este includerea corpurilor de iluminat elegante. Candelabrele sunt de cele mai multe ori piesa de rezistenta in aceste alegeri, luminand in tonuri blande grinzile din lemn masiv si mobila cu aspect nefinisat.

Un candelabru cu brate largi poate deveni punctul principal de atractie al camerei, fiind adoptat in casele frantuzesti inca din secolul 17. Apoi, camera mai poate avea piese uimitoare. De la busturi pe piloni ceramici pana la vasele ciudate de fiecare parte a semineului, pana la accesorii neobisnuite culese din targurile de vechituri, toate pot da camerei voastre aerul rustic frantuzesc atat de indragit. Cum spuneam, candelabrele sunt elemente definitoii in camerele din aceasta zona stilistica. Dar, in cele mai multe camere, acestea nu sunt decat un lucru normal, menit sa puna in evidenta mobilierul cu gust si intrarile rotunjite. Un alt element al stilului rustic frantuzesc il reprezinta accentele de fier forjat. Candelabrele sunt, de multe ori, mai mult metal decat cristal, material care se potriveste de minune cu spatiul deschis pentru gatit si luat masa. Iar daca aerul mai este incalzit si de o soba masiva din teracota, atunci cu siguranta ca va regasiti intr-o camera rustica frantuzeasca autentica.