dictatorul-de-azi

Daniel Funeriu, fost PDL, actual PMP, fost ministru al Educaţiei, vine cu o declarație şocantă: „opinia anti-vaccin trebuie interzisă prin lege”, spune el, facand o paralelă cu nazismul şi afirmând că această opinie ar aduce moartea, fiind, in opinia domniei sale – nici mai mult, nici mai putin decât – o instigare la omor!

„M-am săturat că toţi nenorociţii analfabeţi ştiinţific să vină cu păreri, pentru că, nu-i aşa, toată lumea are dreptul la părere. Băbaieți, cine are părerea că 1+1 = 3 îşi exercită dreptul la cretinism, nu dreptul la părere. Şi cine se ia după el, şi mai şi”, a completat Funeriu, care, deși nu este nici medic şi nici cercetător în domeniul medicinei, iată, deţine adevărul absolut în acest domeniu.

Fără să doresc a intra într-o polemică pro sau contra, vreau să subliniez din start că, după părerea experţilor, orice soluţie chimică introdusă într-un organism viu are o doză mai mare sau mai mică de periculozitate. A priori. De ce credeți că orice medicament – până și banala aspirină – are contraindicații, iar unele pot avea reacții adverse extrem de severe, care pot duce, în unele cazuri, chiar și la moarte? Voltaire spunea, încă de acum aproape trei secole, că „medicina consistă în a introduce substanţe necunoscute într-un corp şi mai puţin cunoscut”. Sigur, lucrurile au mai evoluat de atunci, dar nu chiar atât cât suntem înclinaţi să credem. De aceea, consider că poziţia cea mai corectă ar fi ca Ministerul Sănătăţii să INFORMEZE CORECT populaţia şi nu să ascundă pericolele reale pe care orice vaccinare le presupune volens nolens, să evalueze eventualele beneficii, dar şi oportunitatea efectuării unuia sau altuia.

În încheiere, îi invit pe părinţi să se sfătuiască cu medicul pediatru, să ceară cât mai multe informaţii şi, de ce nu, chiar şi garanţii, de la acesta. Într-un cuvânt, invit la precauţie. Pentru că numai prostul are convingeri ferme. Ca Funeriu, de exemplu.