
O rețetă ieșită din presă. Titlu de 3 stele Michelin
- octombrie 14, 2021
- 0
În ultima vreme, m-a cam presat timpul. Însă, prin lista de activități cotidiene, am reușit să bifez și o întâlnire de afaceri cu o personalitate publică din mass-media pentru a stabili termenii unei colaborări, de durată.
Zilele până la momentul cu pricina se topesc ca și untul în tigaie. Simt, cum timpul mi se scurge printre degete, precum uleiul prin presa de ulei YODA HOME PRO. Cam alunecos, se pare.
Fiind o personalitate publică, într-o relație directă cu presa, îmi revine responsabilitatea de a o surprinde plăcut. Îmi procur din timp, toate ingredientele pentru a mă asigura că nu-mi lipsește nimic. Dar stai, măcar nu știu ce voi pregăti. M-am gândit la un aperitiv, un fel principal și la un desert, pentru a mai îndulci atmosfera.
În presă, titlurile bune vând, încât și preparatele mele trebuie să sune bine.Am ales să prepar rețete inspirate de gastronomia franceză, vrednică de 3 stele Michelin. Prefer calitatea, mai presus de cantitate, astfel se vor remarca prin: “Puțin, da’ bun“.
Pentru aperitiv, aș alege ceva simplu, dar în același timp, sofisticat.Aș zice, chiar ușor crocant. M-a presat la cap ideea de: Bruschetti cu brânză Brie și nuci. Nu-mi doresc ca vorbele mele să pice ca “nuca în perete“, așa că mă întind, cât îmi e felia de pâine. În cazul de față, a baghetei franțuzești.Sper să nu exagerez și să pic în cealaltă extremă de bun gust.
La felul principal aleg piept de pui cu sos de portocale. Sper să nu zbor de la ipoteză la concluzie, mult prea repede. În timp ce, sucul de portocale va transforma conversația noastră, într-una acidă.Măcar, am stors toate argumentele, pentru a obține aceasta colaborare. Vedem, la urmă, ce o ieși.
Pentru desert aș oscila între pară cu mousse de ciocolată cu cafea și sorbet de fructul pasiunii.Când vine vorba de alegeri, chiar și culinare, mi-e dificil să renunț la una. Așa că, rămân cu ambele.
Sărbătorim cu șampanie franțuzească, desigur. Să privim jumătatea plină a paharului, indiferent de rezultat.
Modul de prezentare contribuie și el la impresia finală, așa că îmi voi testa creativitatea, pentru a pregăti un fel, care să te încânte și vizual, nu doar olfactiv. Voi pune accent pe un stil de viață sănătos, fără aditivi și conservanți.
Sper ca preparatul meu să nu sufere vreo “criză de imagine”, dar ne supunem riscului meseriei.
Atunci când vorbim de stele Michelin, ne raportăm și la calitatea ingredientelor utilizate. Astfel, pentru că îmi respect clienții, implicit voi apela, doar la cele de primă mână.
Breaking news
Timpul se cerne prin filtrul timpului, mai repede decât făina. Constat că mi-au rămas, mai puțin de 4 ore să pregătesc totul. Alertă!
Dacă până acum, utilizam uleiul din comerț, de data aceasta, am preferat să-l obțin singură.Am prins perioada de promoții Yodași am cumpărat o presă de ulei la rece. Astfel, obțin un ulei extra-virgin, bogat în enzime și neprelucrat.
Să trecem la treabă. Mixăm ingredientele în proporțiile optime, amestecăm totul la viteza gândului, adăugăm sarea și piperul. Dăm totul la cuptor, pentru 45 de minute.
Ca să pară discursul mai aromat, am ales un desert cu pară, mousse de ciocolată și cafea. Numai, când mă gândesc la textura mousse-ului, îl asemăn cu fluiditatea cuvintelor, cu profunzimea și adâncimea lor. De asemenea, colaborarea necesită să fie maleabilă, pentru a aduce câștig ambelor părți.Apoi, vin în completare cu aroma și gustul pe care ți-l conferă un parteneriat de succes, așa cum e de preferat. În cazul nostru, aroma cafelei.
Dar gata cu vorba, că zboară timpul, poate și inspirația.
În timp ce, preparatele sunt în curs de finalizare, ne ocupăm de aranjamente. Stați liniștiți, că voi “juca” cinstit, nu apelez eu, la așa ceva. M-am referit la aranjamentul restaurantului, trebuie să fie conform așteptărilor…decor de 3 stele. Restaurantul se bucură de o minunata priveliște a Senei.Cum pun preț pe detaliu și nu-mi scapă nimic, de la lumină până la ambianță și modul de servire, m-am asigurat că totul se va desfășura, așa cum mi-am imaginat. Bine, uneori, planurile iau o altă formă, dar aceasta e o altă poveste.
Vă las acum. Mi-a sosit invitata. Să o primesc, cum se cuvine.
Pe data viitoare sau cum spun francezii “À la prochaine”
P.S Sper ca până la finalul întâlnirii, să deslușesc rețeta succesului. Dacă există una.