Thailanda-in-iunie

Care este cea mai bună lună pentru a călători în Thailanda? Aceasta este una dintre principalele întrebări pe care ți-o pui înainte de a merge în vacanță în această țară spectaculoasă din Asia.

Clima în Thailanda în luna iunie are temperaturi ridicate dar și o vreme foarte bună, deci dacă vrei să te relaxezi pe una din plajele paradisiace și să vă bucurați de un soare incredibil, luna iunie va fi perfectă.

Vacanță în Thailanda în iunie

Clima din Thailanda este împărțită în trei sezoane: uscată, călduroasă și ploioasă. În fiecare dintre ele veți găsi temperaturi diferite, fiind în sezonul uscat, când temperatura este mai plăcută pe tot parcursul anului, carea de asemenea coincide cu sezonul de vârf. În funcție de lună, veți găsi un sezon sau altul în locul unde veți călători, așa cum veți putea observa în continuare:

  • Sezonul uscat – Koh Phangan, Bangkok.
  • Sezonul călduros – Koh Samui, Koh Tao, Chiang Mai, Chiang Rai.
  • Sezonul ploios – Phuket, Krabi, Koh Lanta, Koh Phi Phi, Pattaya.

Zone cu vreme bună în Thailanda în luna iunie

Cele mai bune locuri de vizitat în Thailanda în iunie vor varia în funcție de ceea ce căutați în călătoria dvs. Dacă căutați o vreme bună și doriți să scăpați de sezonul ploios în timpul vacanței, trebuie să pariați pe un loc cu vreme bună, cum ar fi Bangkok sau Koh Phangan, care se află în sezonul uscat. Altele cum ar fi Koh Samui sau Chiang Mai ar permite, de asemenea, să vă bucurați de vreme bună, deși cel mai probabil este că vă veți confrunta cu temperaturi ridicate cu o medie de aproximativ 34 de grade.

  • Bangkok
  • Koh Phangan
  • Chiang Mai
  • Koh Samui

Zonele de evitat în luna iunie

Deși Thailanda vă oferă posibilitatea de a călători în orice oraș, indiferent de perioada din an, există câteva destinații care ar putea fi mai bine să vizitați într-un alt moment, deoarece în luna iunie se află în sezonul ploios următoarele destinații: Phuket, Krabi, Koh Lanta , Pattaya sau Koh Phi Phi.