Trendurile sunt deseori considerate piesele pe care le cumperi intr-un an si le arunci anul urmator, atunci cand nu se mai afla ” gazduite” in paginile revistelor de specialitate. Desi nu fiecare trend este frumos, de exemplu, moda eco a devenit unul dintre cele mai hot trenduri. Acum devine deja un standard in intreaga industrie a design-ului interior si nu numai. Acest trend eco continua si in anul ce vine si capata chiar mai mult contur.

In anul 2023se poarta neaparat covoarele, care face camera sa para mai plina si mai calda. Se sugereaza ca acele covoare, carpete sa fie micute, cu modele si culori care sunt complementare culorile camerei. Se poate opta si pentru mochete din perete in perete.

„In ultimul an oamenii au cautat sa se simta calmi si confortabil in interiorul casei lor.” a declarat Melanie Coddington, specialist in design interior. ” Sper ca optimismul sa fie transmis prin design stralucitor si glamurous.”

In ceea ce priveste culorile, Melanie Coddington este de parere ca violetul este o culoare ca va continua sa fie in trend si in anul 2023. ” Griul continua de asemenea sa fie folosit – in special violetul si griul, galbenul si griul- acestea sunt combinatiile ideale.” Un alt designer, pe numele sau Kimberly Ayres a declarat ca: ” Griul este noul bej”, adaugand ca anticipeaza ” combinatii bogate si neasteptate – precum gri cu portocaliu. Este o culoare foarte mercuriala.”

In 2023 ne putem astepta sa vedem o miscare naturala, intrucat imperfectiunile pot fi in trend.  Daca stam sa analizam putin anul 2022, si sa aruncam o privire retrospectiva, totul s-a bazat pe mix-ul si pe combinatii individuale.

Imprimeurile moderne, grafice functioneaza foarte bine pe scaunele traditionale si pe canapele. Fa-ti casa unica si remarcata cu trenduri care sunt aici dispuse sa ramana. Tine minte, ca indiferent daca discutam despre design-ul interior sau design-ul exterior, trebuie sa avem grija de materialele pe care le folosesim, acestea lasand o amprenta importanta.

Trenduri de decorare 2023

Te-ai plictisit de vechiul stil, vechiul design si vechile trenduri de decorare interioara? Vrei sa schimbi trendul si stilul casei tale? Ei bine, chiar este timpul sa incepi cu noi trenduri de design pentru sezonul toamna – iarna 2023. Acest sfarsit de an chiar se joaca cu culorile, si, daca iti place ca locuinta sa arate modern, umple-o de viata prin culorile vii si tari, prin accesorii, etc.

In acest sezon, dupa cum am mai spus, se poarta culorile tari, culorile vii, culorile care te duc cu gandul la soare, la vara, la vacanta, la liniste, la pace, la armonie, la relaxare. Chiar daca afara este frig si totul este „pictat” in alb, negru si gri, nu inseamna ca si in casa noastra trebuie sa fie la fel. Evita monotonia si culoriel depresive. Si de fapt, nu este nimic mai bun decat culorile calde in vremea rece. In acest fel, vei aduce putina caldura din arsita verii in casa ta. Chiar si in perioadele extrem de reci, starea pentru vacantele de vara va fi intotdeauna potrivita. Intotdeauna putem visa la vacanta de anul viitor.

Atingerile de culori aduc aminte de vara, de soare, de plaja, de nisip. Obiectele decorative si accesoriile sunt si ele in ton cu culorile casei.
Intr-un fel, trendul acestui sezon se poate denumi generic: ” Intoarcerea la natura”.

Trendurile decorarii ale momentul tind spre natura, spre eco, spre bio. Acest trend este un succes minunat pentru ca protejeaza intr-un fel sau altul mediul. In ceea ce priveste mobila, cauta canapea rosie, sau galbena, care sa fie in centrul atentiei, sa fie punctul focal al camerei. Mobila din lemn este fara indoiala mereu la moda, si, prin urmare, si in acest an este in top.

Sufrageria este o zona in care petrecem foarte mult timp, prin urmare trebuie sa ne concentram toata atentia in ceea ce priveste decorarea ei.
Exista si anumite trenduri noi in materie de mobila. De exemplu, stilul etnic. Daca esti adepta stilului asiatic sau african, atunci acesta este momentul sa iti decorezi casa asa cum vrei.

Redecorarea casei poate sa fie uneori un cosmar, dar poate sa fie de asemenea o experienta placuta daca stii ce anume se poarta in acest an. Poti sa spui ca mobila rezista toata viata, insa ea se mai deterioreaza in timp. Totusi, trendurile in materie de moda nu se schimba atat de des precum hainele sau bijuteriile. Nu trebuie sa iti cumperi mobila in fiecare zi. Poti pur si simplu sa recurgi la decoratiuni in trend pentru a schimba aspectul incaperii.

Trendul canapelelor din piele:

Pielea a devenit un trend nu numai in imbracaminte, ci si in decoratiuni interioare. Mobila din lemn este fara indoiala intotdeauna la moda. Aceasta este in top si in acest an. Suprafetele din plastic trebuie inlocuite. Living-ul este zona in care ne petrecem foarte mult timp, tocmai de aceea ar trebuie sa fie confortabila. Decoratiunile etnice sunt noile trenduri pentru acest an. Daca vrei sa fii si tu in trend, atunci poti opta pentru mobila in stilul asiatic si african. Mesele traditionale chinezesti, setul de ceai mexican ar trebui sa fie accentele pentru casa ta.