Cafea boabe de la Jacobs

Cafea boabe de la Jacobs sau de la Lavazza? Ambele branduri de cafea sunt foarte cunoscute in randul consumatorilor de cafea si sunt unele dintre cele mai apreciate. In articolul acesta ne vom indrepta atentia catre celebrul brand de cafea – Jacobs.

Jacobs este un brand de cafea ce isi are originea in Germania, inca din anul 1895 si a fost fondat de catre Johann Jacobs iar astazi este unul din cele mai cunoscute branduri de cafea din Europa si nu numai.

Ca oricare alt brand de cafea, Jacobs are mai multe game de produse ce include cafea boabe, cafea macinata sau cafea instant. De regula, cafeaua Jacobs macinata pe care o gasim in magazine, nu este atat de aromata si este de o calitate inferioara. Dar, gasim cafea boabe de la Jacobs de buna calitate?

Ce cafea boabe de la Jacobs sa aleg?

Personal imi achizitionez cafeaua boabe din magazinul online coffeepoint.ro pentru ca ofera o livrare rapida iar produsele lor chiar sunt calitative. Desi este un magazin care se concentreaza mai mult pe segmental de vending, puteti cumpara de acolo si ca persoana fizica.

Am testat mai multe tipuri de cafea boabe de la Jacobs iar preferatul meu a fost sortimentul Jacobs Banquet Medium deoarece este un blend ce ofera aroma intensa, gust puternic si cremozitate espresso-ului si este perfect pentru a prepara bauturi ce contin lapte precum cappuccino sau latte.

Recomand sa consumati cafea boabe de la Jacobs din segmental Professional deoarece raportul calitate-pret este unul extrem de bun, produsele sunt calitative si sunt mult peste cele pe care le gasim in comert.

Avantajul Jacobs Professional este ca boabele de cafea sunt ambalate in pungi de 1 kg iar daca folosesti cafeaua pentru birou, acest mod de ambalare este minunat.

Un alt sortiment de cafea boabe de la Jacobs care mi-a atras atentia este Jacobs Café Crema Export Traditional. Acest blend de cafea este un amestec de boabe Robusta cu Arabica, atent selectionate pentru a obtine o cafea cremoasa si aromata. Acest sortiment face parte, de asemenea, din gama Professional si este recomandat a fi folosit atat in aparatele de vending, in cafenele/restaurante/baruri, in birouri sau acasa.

Cafea de la JacobsPentru a obtine o bautura ca la cafenea este important sa folositi si un espressor profesional sau unul ce ofera o presiune ridicata pentru a extrage corect cafeaua.

Jacobs Café Crema Export Traditional are o intensitate 4/5 si o aroma 4/5 iar daca amintim si faptul ca are o aciditate scazuta, de doar 2/5, poate fi cafeaua perfecta pentru cappuccino si latte.

Pentru a decide care tip de cafea boabe de la Jacobs este cea mai buna pentru voi este necesar sa le si testati. In functie de procentul de boabe de cafea Robusta continut de blend, gustul bauturilor obtinute poate sa difere. De exemplu, daca un sortiment are un procent mare de Robusta atunci bauturilor vor fi mai amare iar daca are un procent mai mare de Arabica, bauturile pot avea note de ciocolata sau caramel.

Cafeaua boabe de la Jacobs mai buna decat Lavazza?

Jacobs si Lavazza sunt doua din cele mai cunoscute branduri de cafea boabe/macinata ce sunt folosite atat in automatele de vending cat si in industria HoReCa iar fiecare dintre acestea au sustinatorii lor.

Calitatea boabelor de cafea atat a celor de la Jacobs cat si a celor de la Lavazza difera in functie de gama din care face parte cafeaua respectiva.

Ambele branduri au gama Professional destinate folosirii in HoReCa/vending insa pot fi achizitionate si pentru consumul casnic, de pe coffeepoint.ro. Desigur, preturile sortimentelor de cafea difera in functie de gama din care fac parte.

Daca, de la Jacobs, sortimentul meu preferat era Jacobs Banquet Medium, de la Lavazza apreciez cel mai mult Lavazza Qualita Rossa pe care recomand sa o incercati.

Lavazza Rossa este un sortiment de cafea cu ameste de boabe Robusta si Arabica, cu un gust echilibrat, aroma intense si care se dovedeste a fi o alegere foarte buna fie ca o folositi in espressor, automat de vending sau la filtru.

Recomand mereu sa cumparati cafea boabe si nu cafea macinata. Cel mai bun espresso/cafea iese atunci cand macinati boabele inainte de a prepara bautura. Doar asa va veti bucura de un gust intens si aromat.

De obicei, calitatea boabelor din cafeaua macinata este una inferioara si sunt intens prajite pentru a le ascunde “defectele”. Pe langa asta, cafeaua deja macinata si-a pierdut foarte mult din aroma si din uleiurile esentiale care dau intensitate si gust puternic bauturilor.

Cafeaua boabe de la Jacobs, mai ales cea din gama Professional este una din cele mai bune alegeri pe care poti sa le faci atunci cand vrei sa alegi o cafea pentru afacerea ta sau pentru acasa. Sortimentele Jacobs sunt echilibrate, aromate, intense iar in functie de procentul de boabe Robusta din compozitia lor, pot avea un continut mai mare de cofeina – un procent mai mare de Robusta inseamna o cafea cu mai multa cofeina dar cu un gust mai amarui.