curatare-bronz

Iata cateva sfaturi utile, oferite de echipa noastra in acest mic ghid virtual, despre cum se curata bronzul. Curatarea bronzului este o actiune usoara si, relativ, rapida.

Cum sa curat bronzul:

  1. Pentru a curata obiectele din bronz, prepara o solutie din 1/3 parti de amoniac, 1/3 de apa si 1/3 de otet ori sterge obiectul din bronz cu o perie moale umezita cu vin rosu. Lasa obiectul din bronz sa se usuce la aer ( pe balcon ori in gradina), apoi sterge-l cu o carpa curata inmuiata in vaselina si da-i luciu cu piele de caprioara.
  2. O veche metoda pentru curatarea bronzului consta in stergerea obiectului din bronz cu un burete imbibat cu apa nesarata in care s-a fiert fasole.
  3. Eventualele pete pot fi indepartate de pe bronz tamponandu-le cu ulei, lasandu-l sa actioneze pentru o zi-doua, dupa care bronzul se spala folosind metoda de mai sus.
  4. Bronzul aurit poate fi curatat cu o carpa moale umezita in otet alb cald, dupa care se spala, se usuca si se lustruieste; ori se mai poate spala si cu apa si lamaie ori cu apa calda si amoniac, se limpezeste, se lasa la uscat si se lustruieste folosind metoda de la pasul 1.
  5. Obiectele de bronz  foarte murdare trebuiesc curatate cu o solutie compusa dintr-o lingura cu alcool la un litru de apa si sapun, apoi se clatesc , se lasa la uscat si se lustruiesc.
  6. Pentru a elimina petele verzi-ruginii, bronzul trebuie periat cu sare dizolvata intr-un pic de otet alb. Imitatiile de bronz pot fi curatate cu apa si sapun, evitand acizii si substantele abrazive.