Ca orice alt angajat din firma ta, soferul care livreaza pizza trebuie sa fie instruit corespunzator pentru a asigura livrarea prompta si in siguranta a produselor tale. Exista o serie de sfaturi si trucuri care iti vor ajuta baiatul care livreaza pizza sa reprezente cat mai bine compania si sa ofere clientului o experienta cat mai placuta.

Cunoasterea traseului. Planificarea livrarilor si familiarizarea din timp vor reduce din timpul de livrare, pentru a ajunge cu pizza la clienti in cat mai scurt timp posibil. Magazinul de pizza ar trebui sa aiba o harta a zonei de livrare postata undeva in restaurant. De asemenea, fiti informati despre diversele lucrari de pe drum, pentru a schita un traseu alternativ.

Fii politicos cu clientul. Un sofer care livreaza pizza este ca un ambasador in aceasta afacere. In cazul in care acesta este nepoliticos sau lipsit de respect, se va reflecta negativ in imaginea pizzeriei. Pe de alta parte, un angajat placut si politicos va crea o experienta pozitiva clientului, care poate da recomandari bune si un bacsis consistent.

Fa o cheie de rezerva la masina. Nimic nu incetineste o livrare ca blocarea cheilor in masina. Poarta intotdeauna o cheie de rezerva, pentru a preveni o vizita costisitoare la service.

Fii precaut. Livreaza doar la grupuri cunoscute si la case bine luminate. Sa chemi clientul in holul unui hotel rau famat poate parea excesiv, dar este mai sigur decat sa mergi intr-o camera unde ai putea fi jefuit. De asemenea, in niciun caz, soferul nu ar trebui sa intre in casa clientului.

Transporta cu tine putini bani, suficienti doar cat sa dai rest. Astfel, vei descuraja infractorii. Mai mult, mersul tau ar trebui sa fie unul precis, apasat si increzator, pentru a descuraja eventualii infractori. Talharii sunt mai putin susceptibili in a ataca pe cineva care arata increzator.

Poarta cu tine un telefon mobil. Uneori, rutele de livrare pot fi schimbate sau un client poate avea o casa greu de localizat, de aceea, soferul care livreaza pizza ar trebui sa aiba un telefon mobil pentru a apela la magazin sau la client direct.

Ai grija sa nu-ti lipseasca pixul. Clientii care platesc in avans cu un card de credit iti pot face viata mai usoara, dar aceasta eficienta poate deveni un impediment atunci cand nu gasesti cu ce sa semneze de primire.

Respecta regulile de circulatie. Prezenta reclamei pe masina poate atentiona participantii la trafic ca esti in mare graba, insa daca esti tras pe dreapta pentru exces de viteza sau esti oprit din orice alt motiv, clientul va trebui sa astepte mai mult si toata lumea are de pierdut.