Ce face un spatiu normal sa fie unul relaxant? Linistea? Calmul? Ai intrat vreodata intr-o camera si ai simtit deodata raceala? Vom explora acum solutii de design interior care sa creeze un spatiu relaxant. Iar vestile bune nu se termina aici: nu trebuie sa spargi vreo banca pentru a avea parte de o oaza de liniste. Chiar daca nu exista reguli clare in privinta a ceea ce trebuie sau nu sa faci, exista totusi anumite caracteristici pe care cele mai multe case relaxante le intrunesc.

Pentru o atmosfera calda si confortabila, construieste un semineu.

Daca esti destul de norocos si ai un cos de fum nefolosit, acesta poate fi decisiv in realizarea unui semineu si poate detrmina dimensiunile si caracteristicile acestuia. Semineul trebuie sa satisfaca, in primul rand, doua exigente care nu sunt greu de armonizat: necesitatea de incalzi incaperea, precum si problema incadrarii optime in spatiul existent din punct de vedere estetic, dimensional, al materialelor si culorilor. Pentru a obtine un interior modern, este recomandabil sa folosesti forme clare si texturi contrastante.

Adauga stil camerei prin folosirea tapetului pe un singur perete

Alege un tapet cu model supradimensionat, cu o culoare sau un motiv folosit oriunde in alta parte in camera respectiva si vei afla cheia alegerii tapetului. Poti folosi un model care se repeta sau o culoare simpla, cu o textura deosebita; il poti pune in spatele canapelei, ca fundal pentru semineu sau pentru o masa; sau rezuma-te la tapet, pe care sa-l evidentiezi cu cateva spoturi de lumini. Ca si in cazul perdelelor sau al covorului, ai grija sa nu incarci camera cu materiale si culori diferite: asorteaza-le intre ele.

Combate dezordinea cu cateva etajere

Un tamplar va putea sa-ti realizeze cateva polite simple, potrivite pentru camera ta. Si daca totusi nu cunosti unul priceput, poti merge la un magazin de specialitate, unde cu siguranta vei gasi ceea ce ti potriveste. In ultimii ani, rafturile obisnuite sau depozitarile de tip biblioteca s-au schimbat mult, tendinta fiind aceea de simplificare a formelor. Au aparut o mare diversitate de materiale, o multitudine de forme si culori, precum si sisteme noi de prindere a acestora. Trebuie doar sa te hotarasti asupra lor si asupra locului unde vor fi montate si astfel vei expune cele mai frumoase obiecte de decor.

Introdu culoare pentru a da personalitate camerei tale

Peretii si perdelele sunt cel mai des folosite ca pete de culoare intr-o camera, dar foarte la moda sunt acum si covoarele viu colorate care se gasesc intr-o gama foarte larga, de la culori puternice la cele soft. In mare voga sunt modelele abstracte, cu un motiv mare, chiar strident. Le gasesti in mai toate magazinele, in diferite stiluri, si sunt recomandate pentru ca adauga o pata de culoare interesanta in living sau in dormitor.